Avtackning av Aine Sjöberg

posted in: Kyrkligt, Nyheter | 0

Foto: Karin Svensson

”Visa öppenhet och glädje så vinner du många vänner”, sa diakon Aine Sjöberg när hon avtackades vid fredagsträffen i Örträsk prästgård den 16 december.

Varannan vecka samlas Örträskborna till kyrkans fredagsträffar i Örträsk prästgård. Årets sista träff blev lite mera festlig eftersom en diakon avtackades och en ny välkomnades. Församlingsherde Anders Åström inledde med andakt i julens tecken. Därefter serverades god julgröt med skinksmörgåsar samt kaffe och god kaka.

Aine Sjöberg har arbetat som diakon inom Örträsk och Forsdalaområdet i sex år, men flyttar nu till Åsele och Dorotea församlingar. Anders Åström framförde kyrkans tack till Aine för hennes goda arbete. Han berömde henne för att om hon tagit på sig en uppgift genomförde hon det med stor energi och arbetslust. Han överlämnade en stor blombukett som tack.

Karin Svensson framförde fredagsträffens deltagares tack och överlämnade en tavla med 16 hönor och en tupp, som symboliserar deltagarna vid träffarna.

Aine Sjöberg tackade och sa att Örträsk var rätta platsen att bli avtackad på. För här har hon känt sig som hemma och funnit många vänner under årens lopp.
”Här har jag trivts med mitt arbete. Genom öppenhet och glädje och att vara den man är utan att göra till sig, går arbetet fint. Efter sex år kan det vara dags att prova nya arbetsområden. Örträskbygden kommer jag aldrig att glömma och speciellt när jag ser denna fina tavla.”

Anna Ingvarsdotter, uppväxt i Vilhelminabygden har arbetat som diakon i 12 år, Hon hälsades välkommen som diakon  till Örträsk och Forsdalabygden av Anders Åström samt fredagsträffsdeltagarna.

Martin Axelsson

Skriv en kommentar