Gym invigt i Örträsk

posted in: Gymmet, Sport | 0

Ett drygt sjuttiotal personer i alla åldrar besökte på söndagen skolan i Örträsk för att bevista invigningen av det nya gymmet där David Henriksson invigningstalade.

Efter ett drygt år av förberedelse förevisades på söndagen gymmet i Örträsk av eldsjälarna. Joakim Blom framförde idén i januari 2008 och nu kunde han, tillsammans med David Henriksson, Lars Jengvert, Tomas Jonsson och Fredrik Astergren, stolta blicka ut över alla besökare som nyfiket tittade, diskuterade och även provade den nya utrustningen. Gymmet hade Öppet hus mellan 11 och 15 och det var en strid ström av besökare som kom och gick under dagen.

Tore Georgsson, från TRbutiken i Vännäs, gav besökarna en noggrann genomgång och förevisning av hur de olika träningsredskapen skulle användas och vad man skulle tänka på vad gäller träningsmängd, intensitet, vikter mm. Han svarade även på frågor som de intresserade besökarna ställde.

Örträskbygdens Intresseförening och Örträsk sportklubb med ett bidrag från Vi Unga i Örträsk har tillsammans med Idrottslyftet, en satsning från Riksidrottsförbundet, stått för den ekonomiska delen av projektet som förutom de många redskapen även kommer att ståta med solarium och duschmöjligheter, och bland besökarna hördes många röster som talade om att nu skulle det köpas årskort och tränas. Många köpte redan under söndagen ”Prova på”-kort för en månad medan andra direkt satsade på årskort. Vid stängningsdags hade 34 personer anmält sitt intresse för att träna i det nya gymmet. I fortsättningen kommer intresserade att kunna lösa kort på affären i Örträsk. Den nya gymsektionen bjöd även på mycket gott fika som bakats av några av damerna i byn.

Vi önskar detta initiativ lycka till och gläds åt att det även i en liten by kan hända saker som på detta sätt aktiverar befolkningen och som, förhoppningsvis, leder till ett friskare liv.

ÅKE RUNNMAN

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tore Georgsson, TRbutiken, instruerade de intresserade besökarna
FOTO: ÅKE RUNNMAN

All utrustning till gymmet har levererats av Träning & Rehab-butiken

 

För deltagande på gymmet krävs medlemskap i Örträsk Sportklubb.
Årskort kostar 1800:-, eller via autogiro 150:-/månad
Halvårskort kostar 1200:-
Månadskort kostar 225:-

Engångsbesök kostar 50:-/gång
Man kan även vara stödmedlem (inte aktivt tränande) och betalar då 200:-/år
Ungdomar upp till 18 år och pensionärer betalar halva priset

 

Gymsektionens bankgiro: 478-8329

 

Vid frågor kontakta:

Lars
Jocke
David
Elsebeth
Emma
070-687 58 32
070-305 04 18
070-641 80 57
070-242 41 75
070-341 64 55

 

Fler bilder från tävlingen