Julkonsert i Örträsk kyrka

posted in: Kyrkligt, Privata bilder | 0

På lördagseftermiddagen var det julkonsert i Örträsk vackra kyrka där ett drygt femtiotal personer samlats för att lyssna på Emma Rönnlund och Christiane Rödder Steiner som sjöng och spelade.

Tommy Hällkvist hälsade besökarna välkomna och Emma inledde med att berätta lite om sin relation till Örträsk där hon redan som fjortonåring fick vikariera som kantor och sedan började musiken. De rungande applåderna visade att musikvalet uppskattades. Vi fick lyssna på några traditionella julsånger och en del andra vackra melodier men även vara med och sjunga tillsammans några psalmer, bland annat ”Nu tändas tusen juleljus” men också ”Bereden väg för Herran” och de avslutade sitt framträdande med ”I juletid”. Det blev både pianospel och orgelmusik som ackompanjemang till sången och i en paus i musiken höll Tommy Hällkvist ett kort anförande inför den stundande julhögtiden. Han avslutade även med att tacka för framträdandet genom att överlämna en blombukett till Emma och Christiane och personligen hör jag gärna mer av dem.

Vid utgången fanns sedan möjligheten att köpa en nysläppt skiva med traditionella julsånger som de spelat in till förmån för Svenska Kyrkans internationella arbete för Ugandas barn.