Kent Eriksson pimplade bäst i Storfiskarpremiären

Kent Eriksson pimplade bäst i Storfiskarpremiären

På pricken 100 deltagare var med när den 13:e upplagan av ”Storfiskar’n i Örträskbygden” på söndagen inleddes på Öråns is i Långsele.
Vann gjorde Kent Eriksson från Vännäsklubben Bottennappet med 1350 gram.
­- Jag fick mest i början, segerkommenterade Kent som erhöll 5000 kronor som belöning för segern.

”Storfiskar’n i Örträskbygden” avgörs över tre pimpeltävlingar på olika vatten där varje tävling är en enskild uppgörelse, men där man också adderar ihop resultaten från de tre tävlingarna för att kunna kora ”Årets storfiskare” i klasserna för vuxna respektive ungdom 9-14 år och barn upp till åtta år.
De yngre klasserna såg segrarna i denna premiär gå till Lycksele och familjen Rimmevik där Casper vann barnklassen före Engla Båtsman från Långsele och Sportfiskeklubben i Örträskbygden (SPÖ) medan Gisela Rimmevik vann ungdomsklassen före Emil Åström från Umeå.
I de vuxnas uppgörelse var det tämligen trögfiskat, men Kent Eriksson fick i alla fall till det.
– Jag hade aldrig varit där inne i avan där många deltagare var, men såg på landbackens konturer att det skulle kunna vara ett bra grund på ett ställe där och det var det åtminstone till en början, sa Kent som mestadels drog upp abborrar men också en liten gädda och en mört.
– De flesta av abborrarna var dock större än gäddan, sa Kent vars invägningsvikt stannade på 1350 gram och med det hade han 562 gram tillgodo på tvåan Ulla-Britt Taflin från Umeå som med det blev bästa dam.
Trea blev Niklas Bergsten med 633 gram och därefter kom Martin Axelsson, Vinliden, Anders Rimmevik, Lycksele och Kjell-Åke Båtsman från Långsele och SPÖ.
Kent Eriksson ingick också i det segrande tremannalaget tillsammans med Niklas Bergsten och Tommy Svanefjord vilka tillsammans fick ihop 2159 gram och med det hade nära kilot mer än silverlaget.
– Att vinna både individuellt och i lagtävlingen var ju något extra, tyckte Kent Eriksson belåtet.
Hederspriset för tävlingens ”Minsta fisk” gick till Majvor Söderlund från Sörsidan, Västra Örträsk, som noterades för en liten rackare på åtta gram.
”Storfiskar’n i Örträskbygden” fortsätter med den andra deltävlingen i Vargträsk på påskafton och sett till totaluppgörelsen är det mycket mer spänning att vänta även om Kent Eriksson sitter i förarsätet.

Resultat Långsele 2018 Storfiskar’n barn

Resultat Långsele 2018 Storfiskar’n ungdom

Resultat Långsele 2018 Storfiskar’n vuxen

Resultat Långsele 2018 Storfiskar’n lag

Skriv en kommentar