Anders Rimmevik bäst i femte Lyckselenappet

Anders Rimmevik bäst i femte Lyckselenappet

Pimpelfisketävlingen Lyckselenappet som avgjordes på söndagen såg Anders Rimmevik vinna tämligen komfortabelt.
– Men det var trögt i början, berättade Anders från Busjön utanför Lycksele som med sina 2638 gram hade en segermarginal i vuxenklassen på 438 gram.

Lyckselenappet arrangerades nu för femte vintern på raken på Umeälvens is mitt i Lycksele där en del nyheter presenterades denna vinter. Bland annat var tävlingscentrat flyttat till Gammplatsens parkering och vuxenklassens förstapris höjt från 5000 till dubbla 10000 riksdaler vilket självklart inte Anders Rimmevik protesterade mot:
– Nej då, det låter bra. Och nu får jag raka bort skägget som har börjat klia rejält irriterande, sa Anders och berättade att han lovat sonen att raka sig när han vunnit en tävling. Nu åker skägget bort, men inledningsvis drog Anders inte upp speciellt många fiskar på Umeälvens is.
– Nej och då sprang jag ut bortanför mittfåran, men det var inte heller bra så då sprang jag tillbaka och då började det lossna, jag drog upp 15 abborrar i ett och samma hål vilket givetvis var värdefullt, sa Anders som är en erfaren tävlingsfiskare.
Tvåa blev Andreis Loza från Åsele med 2200 gram och trea Hörnsjöbon Felix Olofsson med sina 1894 gram.
Lyckselenappet bjöd för första gången på en lagtävling i vuxenklassen där trion Tommy Svanefjord, Niklas Bergsten och Mats Bäckman gick segrande ur striden med tämligen klar marginal efter att herrarna individuellt placerat sig fint som fyra, femma respektive sexa.
Det traditionella hederspriset för tävlingens minsta fisk gick denna gång till Bruno Forsman från Vinliden och då pratar vi om en liten rackare på fyra gram.
I traditionens tecken satsar arrangerande Sportfiskeklubben i Örträskbygden (SPÖ) i Lyckselenappet extra mycket på barn (0-8 år) och ungdomar (9-14 år) vilka backas upp med förborrade hål, var sitt gratis pimpelset och medaljer till alla deltagare vilket alltid är uppskattat och denna gång lockade hela drygt 80 barn och ungdomar till att bege sig ut på pimpelisen.
Mer Rimmevik blev det i ungdomsklassen där Anders dotter Gisela vann före brodern Casper med Felicia Lindgren från Stöcke på tredjeplatsen medan det i barnklassen för de allra yngsta blev dubbelt Långselesystrarna Båtsman i topp med Engla före Saga medan Sean Yussef från Lycksele blev trea.
Detta när femte upplagan av Lyckselenappet genomfördes på Umeälvens is i ett strålande eftervinterväder.

Foto: Åke Runnman

 

Skriv en kommentar