Musikcafé i Örträsk

Musikcafé i Örträsk

På tisdagen under sportlovet samlades ett drygt 60-tal personer på Pärlan i Örträsk för att äta, fika, mingla och framförallt lyssna på musik som levererades av ”Johanssons från Johanneslund” i Bjurholm.

Det blev fullsatt på Pärlan när Stickcafégruppen i samarbete med Vuxenskolan anordnade ett musikcafé under sportlovsveckan. Det var besökare i alla åldrar som tog chansen att träffas under gemytliga former. Gunilla Persson hälsade alla välkomna och speciellt musikerna, Roger på dragspel, Anneli sång och Anna med tvärflöjt, som enligt Roger var så nya som grupp att de inte hunnit skaffa sig ett artistnamn utan det fick bli ”Johanssons från Johanneslund”.
Det blev fullsatt innan musiken började och Anneli och Agnes i restaurangen hade fullt upp med att servera alla matglada och fikasugna som under ätandet och fikandet hann med att köpa lotter och det var många som under dragningen kunde hämta fina lotterivinster.

När sedan musiken började märktes uppskattningen av melodival och utförande på alla applåder och det var låtar av kända skapare som Evert Taube, Kaj Gullmar, Nils Ferlin, bröderna Ted och Kenneth Gärdestad med flera, men även Rogers far, Brynolf Johansson, med sin komposition Skymning över Tellvattnet fick sin beskärda del av uppskattning. Mellan låtarna kom det mellansnack av personlig karaktär som gav en sammanhållning i uppträdandet mellan de olika melodierna. Det var även variation på vilka av musikerna som uppträdde som gjorde att det aldrig blev långtråkigt och när sedan Roger levererade en Stockholmsgåta blev det storskratt ibland publiken.

Efter uppträdandet tackade Gunilla Persson både de duktiga musikerna och den duktiga publiken som kommit dit och stickgänget ska själva ha en stor eloge för detta arrangemang. Stickgruppen har till hösten funnits i fem år och har under vinterhalvåren samlats varje tisdag på Pärlan för att handarbeta, äta och umgås förutom att de gjort både längre och kortare resor tillsammans. De har tidigare anordnat flera musikcaféer och bingoträffar och förhoppningsvis fortsätter de med dessa arrangemang i samma omfattning som tidigare.

Skriv en kommentar