SM i pimpelfiske

Representanter för Lycksele kommun och SPÖ träffades den 22 maj i Lycksele för att släppa nyheten om SM i pimpelfiske 2016 <br/>Frv Åke Runnman, SPÖ, Ulf Öhlund, Lycksele kommun, Jan Östen Sölvebrand, SPÖ, Rolf Wahlberg, SPÖ, Greger Jonsson, Lycksele kommun och Gunnar Eriksson, SPÖ.<br/> Foto: Örjan Holmberg

Representanter för Lycksele kommun och SPÖ träffades den 22 maj i Lycksele för att släppa nyheten om SM i pimpelfiske 2016
Frv Åke Runnman, SPÖ, Ulf Öhlund, Lycksele kommun, Jan Östen Sölvebrand, SPÖ, Rolf Wahlberg, SPÖ, Greger Jonsson, Lycksele kommun och Gunnar Eriksson, SPÖ.
Foto: Örjan Holmberg

SM I PIMPELFISKE TILL ÖRTRÄSK 2016

Om knappt två år, 9-10 april 2016, kommer SM i pimpelfiske att arrangeras i Lycksele kommun med Sportfiskeklubben i Örträskbygden (SPÖ) som officiell arrangör.

– För oss är det här självklart en mycket härlig och stimulerande utmaning, säger Åke Runnman, informatör i SPÖ, om det evenemang som då kommer att prägla bygden.

Beräkningarna säger att 600 till 700 deltagare från i princip hela riket kommer till de två dagarnas tävlande där lördagen handlar om kamp om de individuella SM-medaljerna medan söndagen ägnas åt lagtävlingen.

– Dessutom ska vi under dessa två dagar även arrangera alternativa tävlingar för de som inte är med i båda dagarnas SM-tävlande, berättar Runnman.

Lycksele blir centralort för SM:et och kommunen var också med som samarbetspartner redan från ansökningsförfarandet.

– Även för kommunen är det här SM-klartecknet ett glatt besked och helt enligt våra intentioner att locka fler besökare till kommunen, menar fritidschefen Ulf Öhlund.

Det är i dagsläget inte fastställt vilka fiskevatten som ska användas.

– Nej och det är ingen direkt brådska, men vi kommer självklart att redan denna sommar inventera och planera kring just tänkbara tävlingsvatten, säger Rolf Wahlberg, SPÖ.

Åke Runnman, informatör, SPÖ
Ulf Öhlund, fritidschef, Lycksele kommun
070/282 00 02
070/331 13 77