Sopplunchen i Långsele

LÅNGSELE

Drygt 60 års händelser i Långsele har nu sparats för framtiden. Det är tidningsurklipp över olika händelser i byn Långsele, som Martin Axelsson skrivit om i Folkbladet och en hel del klipp som han samlat på sig under åren av andra skribenter. En grupp bybor hade under 2017 studiecirkel i Vuxenskolans regi och ordnat urklippen. Mesta arbetet har Åke Runnman haft för att skanna urklippen, tillsammans med Ingrid Gustafsson.

När Intresseföreningen inbjöd till jullunch kom mycket folk från byn och andra byar för att vara med på presentationen av det slutförda arbetet. På den nyinköpta storbildskärmen i skolan i Långsele visade Åke Runnman ett litet axplock av arbetet och sedan fick deltagarna titta i pärmarna med urklippen. Nu kan bybor, hemvändare och andra intresserade i lugn och ro läsa urklippen i byastugan. Åke Runnman  fick en blomma som tack av cirkeldeltagarna och Ingrid Gustafsson fick sin blomma vid sista cirkelträffen.

Vid jullunchen serverades tre olika soppor som hade en strykande åtgång samt kaffe och god kaka efteråt. Alla hade med en julklapp som lottades ut. Ett lotteri med vinster såldes också och efter flera timmars trevlig samvaro åkte var och en hem till sitt.

Martin Axelsson

Skriv en kommentar