Storfiskar’n i Långsele

Roger Berglund pimplade bäst i Långsele

Roger Berglund från Drängsmark åkte till Långsele på lördagen, något som verkligen blev värt besväret, då han vann premiärtävlingen i 10-årsjubilerande pimpelfiskearrangemanget ”Storfiskar´n i Örträskbygden”.
– Tack vare ett gäng fina abborrar sista halvtimmen, kommenterade Roger efter att ha kvitterat ut förstapriset på 5.000 kronor.

Långsele fiskevårdsområde stod för värdskapet i denna första (av tre) deltävling i ”Storfiskar´n” och även om det blåste en aning så var vädret och isens beskaffenhet inget som gick att klaga på.
Roger Berglund var en av de som absolut inte heller kunde klaga på fisktillgången.
– Nej, men det var segt inledningsvis, jag började inne i avan och hade bara fått ett par mindre innan jag gick ut mot älvfåran där det började hända grejer.
Roger drog totalt upp 4 886 gram under den två timmar långa tävlingstiden.
– Jag fick en liten gädda, men mest handlade det om riktigt fina matabborrar och det, som sagt, under sista halvtimmen, sa Roger som vann klart före tvåan Sune Eriksson från Vinliden, 2726 gram, och trean Jörgen Kinnunen, Rödånäs, 1331 gram.
På fjärdeplats kom Göte Norberg, bästa hemmafiskaren från Långsele som drog upp tre mindre gäddor och då kan vi notera att just Göte vann första upplagan av Långseletävlingen för tio år sedan.
Det här var andra gången segrande Roger Berglund tävlingsfiskade i Långsele.
– Förra vintern var första gången, då gick det inte bra men jag fick i alla fall hederspriset för tävlingens minsta fisk, skrattade Roger som logiskt var mer belåten denna dag.
– Det är också första tävlingen jag vinner denna vinter, tidigare har jag blivit fyra, femma, sexa ett gäng gånger.

Ungdomsklassen vanns av Emil Lindberg från Åsele för vilket han belönades med 1 500 kronor.
Emil brukar vinna tävlingar…
– I fjol vann jag Lyckselenappet, berättade han.
Tvåa här blev Felix Backman från Hörnsjö.
I barnklassen vann Alicia Vincent från Bjurholm med en totaltvikt på 806 gram vilket främst grundlades av en riktigt fin abborre.
Långsele FVO kunde med all rätt vara belåtna med arrangemanget.
– Vi hade lite färre deltagare i år, men det flöt på bra. De flesta fick också fisk och verkar ha trivts, sa Elina Båtsman i arrangörsstaben.
”Storfiskar´n i Örträskbygden” fortsätter på långfredagen i Vargträsk innan finalen genomförs i Örträsk på påskdagen.

Foto: Åke Runnman

Segrare Från vänster Emil Lindberg från Åsele som vann ungdomsklassen, Roger Berglund, Drängsmark, bäst i vuxenklassen och Alicia Vincent från Bjurholm som vann den yngsta klassen.
Segrare
Från vänster Emil Lindberg från Åsele som vann ungdomsklassen, Roger Berglund, Drängsmark, bäst i vuxenklassen och Alicia Vincent från Bjurholm som vann den yngsta klassen.