Storfiskar’n i Vargträsk

Joacim Backman bäst i fisksnål tävling i Vargträsk

Påskaftonens pimpeltävling i Vargträsk lockade nära 160 deltagare i det sagolikt härliga solvädret.
Fiskarna under isen var dock inte på hugget varför 541 gram räckte för att Joacim Backman från Hörnsjö skulle bärga förstapriset på 5000 kronor.
– Det blir ett bra kilopris, skrattade segraren.

Påskaftonen bjöd på den andra av tre deltävlingar i ”Storfiskar´n i Örträskbygden” och i Vargträsk där intresseföreningen glatt kunde konstatera att många påskfirare valde att tillbringa lördagen i solen ute på Vargträsksjöns is.
– Vi är klart belåtna med uppslutningen och arrangemanget, sa tävlingsledaren Jan Östen Sölvebrand.
Självklart var deltagarna också tillfreds med den vädermässiga inramningen, men mindre nöjd med fångsten.
Joacim Backman från Hörnsjö drog upp elva mindre abborrar till en totalvikt av 541 gram med vilket han hade nära två hekto i segermarginal.
– Jag fiskade där bakom ön där det var bra i fjol, sa Joacim som är en erfaren fiskare i dessa pimpelsammanhang.
Tvåa blev Ewa Stuge från Örträsk som nöjde sig med en abborre, men då vägde den också 358 gram.
– Den fick jag efter en halvtimme, annars var det helt lugnt, berättade Ewa som närmast bakom sig i resultatlistan hade Ally Olsson, Sune Eriksson och Niklas Gotthardsson i vuxenklassen som lockade hela 133 deltagare.
Bästa lag blev ”Team Rödskägg” bestående av Niklas Gotthardsson, Magnus Åström och Anders Rimmevik där den sistnämnde även lade beslag på hederspriset för tävlingens minsta fisk som denna gång vägde tre gram.
Ungdomsklassen vanns av Tilde Hägglund från Umeå med 156 gram och lite mer fick August Wengberg från Stöcke som vann barnklassen upp till åtta år.
– Jag fick en fisk, berättade August med stolthet om abborren som vägde 185 gram.
De smaskiga fruktkorgarna som utlottades på startkorten vanns av Sanna Gidlund, Skurträsk, och Sandra Sjölund-Emilsson, Mariebäck.
”Storfiskar´n i Örträskbygden” avslutas kommande lördag i Örträsk och efter att det varit små fångster i Vargträsk är det spännande och tight i totalställningen inför avgörandet med Kent Eriksson från Vännäs – vann i
Långsele – i totalledning med sina 1406 gram på två tävlingar.
Foto: ÅKE RUNNMAN

 

Skriv en kommentar