Storfiskar’n i Långsele

Mycket sol men lite fisk

Förmodligen stod den kraftiga vinden för att inte fler fiskare dök upp i solskenet på Avan i Långsele på söndagen för det blåste rejält och kanske var det också anledningen till att inte fler fiskar kom upp ur hålen på isen.

En strålande sol sken över ett mycket blåsigt Långsele då den 14:e upplagan av Storfiskar’n i Örträskbygden hade sin första tävling så satt man bara med ryggen mot vinden så var det stundtals mycket trevligt. En del vatten fanns under snön som för en del orsakade blöta sockar men ändå var stämningen god bland de närmare 90 fiskarna som denna dag provade lyckan.
När fisketiden var slut strömmade många förväntansfulla upp mot invägningen och serveringen där man under tiden resultaten räknades fram kunde avnjuta hamburgare, kaffe, smörgåsar mm.

Efter vägning och framräkning av resultat stor det klart att Folkbladets hederspris för minsta fisk gick till Mats Bäckman, Umeå, med en fisk så liten att vågen inte reagerade. Han hamnade i prislistan på en tredje plats med sina 2152 gram efter Niklas Gotthardsson, Tavelsjö, med 2255 gram och segrare i vuxenklassen blev Stig Emilsson, SPÖ med 2266 gram. Det skiljde alltså bara lite drygt 100 gram mellan de tre i täten. Bästa dam i Långsele blev Harriet Jonsson, Norsjö, med 1842 gram.
I ungdomsklassen segrade Casper Rimmevik, Lycksele, med 1741 gram och i barnklassen blev Morris Johansson, Lycksele, vinnare med 493 gram.
Stig Emilsson var efter tävlingen nöjd med resultatet som visade sig vara hans andra seger i Långsele och han hade fått den mesta fisken under första halvtimmen i den lilla tjärnen ovanför Avan, där han längst in i vid strandkanten plockade upp mest mört men även några fina abborrar.

Skriv en kommentar