Information om samråd av översiktsplan

Här kommer lite information om översiktsplanens samråd. Ni får gärna vidarebefordra eller på andra sätt dela informationen! Om någon av era föreningar eller representanter från byarna skulle vara intresserade av ett digitalt möte är det bara att höra av sig via mail eller telefon så går det att boka in! Annars kan ni givetvis lämna synpunkter och ställa frågor på sätten som tas upp nedan!

Kommunen är för tillfället ute på samråd med vårt förslag till översiktsplan. I planförslaget har Örträsk, Kattisavan, Kristineberg och Rusksele pekats ut som kommunala noder. Planförslaget finns att ta del av digitalt https://arcg.is/LPaaz0. Via fliken Välkommen! kan planen även laddas ner i pdf-format. Den finns fysiska läsexemplar att läsa på plats i kommunhusets entré och på biblioteket. 

Dokumentet är långt, men värt att läsa för att se om dina åsikter och intressen är tillräckligt tillvaratagna. Vad vi som människor brinner för är alltid olika, så bläddra gärna fram till de rubriker och kapitel du tycker verkar intressanta och se efter om kommunens förslag är bra! Ett tips kan vara att börja med fliken Mark- och vattenanvändning, som bland annat innehåller avsnitt om Boende och BebyggelseSamhällsservice och Näringsliv.

Till den 28 februari kan ni lämna in synpunkter. Med rådande pandemi kommer det tyvärr inte finnas möjlighet att mötas fysiskt, men ni kan komma in men synpunkter och frågor på följande sätt: 

Maila oss när som helst på: op2040@lycksele.se

Ring oss dagtid (08.00-16-00) på: 0950-167 42 

Ring oss kvällstid (18.00-20.00)  

  • den 9/2 på: 0950-167 48 
  • den 10/2 på: 0950-167 53 

Vänlig hälsning/Vårradahkh

Översiktsplanens arbetsgrupp

op2040@lycksele.se

https://www.lycksele.se/bygga-bo-och-miljo/samhallsplanering-och-utveckling/oversiktsplan2/
https://arcg.is/LPaaz0

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny
Örträsk