Några bilder från Valborgsfirandet

Trots en riktigt bitande pålandsvind från sjön som gjorde utevistelsen mindre njutbar så hade upp mot ett hundratal intresserade sökt sig till hembygdsområdet på sista april för att mingla, fika, njuta av skönsång av Svantes kökskör och se brasan brinna ner.

Kören började inomhus och levererade många vårvisor framförda på ett trevligt sätt, medan åhörarna lyssnade och applåderade mellan kaffekoppar och bullar. Många vandrade också runt mellan borden för att växla några ord med bekanta som man inte sett på länge.
Vid åttatiden tändes brasan och då hade folket tagit sig ut från värmen inne på hembygdsgården och stod i stället ute i blåsten och pratade och njöt av solnedgången tills Svante hade samlat ihop sin kökskör igen och placerat åhörarna på rätt sida i vindriktningen, då fick vi åter igen lyssna till körens sång och sedan travade folket hemåt i en skymning som blev allt tätare.
En förhoppning inför nästa år är att många fler har möjlighet att hjälpa till vid samlandet av bränsle till brasan så att elden räcker lite längre.
Tack för denna Valborgshelg och nu kommer sommaren!

Foto och text: Åke Runnman

Meny
Örträsk