Bilder från pimpeltävlingen i Vargträsk

Klicka på bilderna så blir de större

Foto: Mats Ragnarsson

 

Tjejerna pimplade bäst i Vargträskrycket!

När pimpeltävlingen Vargträskrycket avgjordes på påskaftonen så blev det tjejer i topp i såväl Vuxen- som Barnklassen.
– Jag har pimplat i Vargträsk många gånger, men aldrig tidigare fått fisk här, sa Carola Eriksson från Örträsk som med ett gäng mindre abborrar kom upp i 625 gram och därmed vann vuxenklassen.

”Årets Storfiskare 2007” avgörs i Örträskbygden över tre tävlingar tre lördagar på raken där det på Påskaftonen var dags för deltävling nummer 2.
Detta i lappmarksbyn Vargträsk – ett par mil nordväst om Örträsk – dit inte mindre än 84 pimplare letat sig trots att den mycket kraftiga blåsten var minst sagt besvärlig att hantera.
– Att så många friskusar kom och pimplade trots kallblåsten både överraskade och imponerade på mig, sa Vargträsk Intresseförenings ordförande Jan Östen Sölvebrand efter tävlingen där Carola Eriksson från Örträsk triumferade i den vuxna klassen för vilket hon kunde kvittera ut 1.500 riksdaler och en ståtlig pokal.
– Jag fiskar mycket, flugfiske på sommaren och pimpling på vintern, och det mest för att sonen är så intresserad, sa Carola som dock kammade noll i Långselepremiären av Årets Storfiskare helgen dessförinnan.
– Och här i Vargträsk har jag aldrig tidigare fått något.
Nu vann Carola före Per Sandén från Flakaträsk som fick upp tävlingens överlägset största fisk med en abborre vägandes 569 gram.
I barnklassen vann Anny Gidlund från Norge(!) med 306 grams fångst.
I Årets Storfiskare totalt, inför finalen i Örträsk 14 april, leds barnklassen av just Anny, men det bara fyra gram före Johnny Andersson från Lycksele.
I den vuxna klassen är det också stenhårt med tre Örträskare i topp. Peter Söderlund har totalt fått 679 gram före Carolas ”gubbe”, Mats Jonsson, med 656 gram och så då Carola på 625.