Julbasar på Pärlan

Foto: Åke Runnman

På lördagen hölls Pärlans julbasar i Örträsk för andra gången och en aldrig sinande ström med besökare från när och fjärran sökte sig till restaurang Pärlan för att umgås, äta och handla.

Anneli med personal hade en jäktig dag med att hinna ställa fram gröttallrikar, smörgåsar, skinka och alla tillbehör som ska finnas med. Risgrynsgröten och skinksmörgåsarna hade en strykande åtgång och likaså fikabrödet.

Det fanns åtta bord med olika varor som hemstöpta ljus, Örträsk-honung, egentillverkat julpynt, julklappar, Tupperware och också möjligheten att göra beställningar på lammkött från Bränna gård. Även ett loppisbord hade sin plats och alla försäljarna gjorde sitt bästa för att locka till inköp av de omkring 170 personer som denna dag kommit till Pärlan. Fjolårets succé-basar fick se sig slagen med hästlängder då besökarantalet ökade från cirka 100 personer i fjol till årets 170. Hur ser det ut 2015?

Många återsåg gamla bekanta och möjligheterna att undersöka vad som hänt under det gångna året var många då stolarna vid matborden bytte gäster hela tiden. Att behålla ”sin” stol var omöjligt då nya pratglada skulle ha en sittplats.

En mycket lyckad dag som vi hoppas återuppstår nästa år vid denna tid.

Meny
Örträsk