Namn på platser runt Örträsket

Den som gjort sammanställningen är Håkan Jakobsson som härmed tackas för arbetet.

En annan sysselsättning som Håkan ägnar sig åt är fiske och här visar han upp en fin gädda på 103 cm som fångades i Storgäddviken, men som nu är återlämnad till Örträsket för att växa sig större


Kommentarer

2 svar till ”Namn på platser runt Örträsket”

 1. Profilbild för Håkan Lundström
  Håkan Lundström

  Jag var placerad hos Lars och Alfa Höglund (min morbror) en sommar runt 1950. Mitt projekt var att bygga en damm uppströms för att torrlägga bäcken för att se om det fanns stenbit (öring) där.
  Lars, Alfa, Miriam och grannen Ankarström med son besökte projektet och pratade mycket om bäcken, som jag minns det kallades den då för Hommelbäcken.
  Jag tycker att viken där bäcken mynnar skulle kunna heta Hommelviken
  Med hälsningar
  Håkan Lundström

 2. Profilbild för Peter Adolfsson
  Peter Adolfsson

  Hej! Jag minns endast namnet Homarbäcken (Hommarbäcken?). Jag lekte där under många somrar. Mormor påminde mig ofta om att inte gräva i bäcken för då skulle höladan sjunka ned… men det har den gjort när de grävde ned en slang… men mormor får inte veta det… Min syster Helena, mamma Mirjam, pappa Ove, mormor Alfa och morfar Lars bodde inte så långt från bäcken, lite över hundra meter enligt google. Med de bästa hälsningar från Peter Adolfsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny
Örträsk