Pimpeltävlingen i Vargträsk

Robin och Mattias pimplade bäst i Vargträskrycket

När ”Årets Storfiskare i Örträskbygden” på lördagen inleddes  med den första deltävlingen i Vargträsk så triumferade Robin Backman från Hörnsjö.- Detta tack vare en riktigt fin abborre, annars fick jag mest småfisk, menade Robin som med sina 710 gram vann med 156 gram tillgodo på tvåan Lorentz Karlsson från Norsjö.

”Årets Storfiskare i Örträskbygden” avgörs över tre lördagar – respektive deltävling är dock fristående – och det nu för sjätte vintern, men för Robin var det en helt ny bekantskap: – Precis, jag har faktiskt inte varit med här tidigare, men annars fiskar jag mycket, sa Robin som belönades med 5.000 kronor för sin seger.
– Viktigt var också att jag vann över pappa.
Självklart. Pappa Joacim har varit med och tävlat på dessa isar bra många gånger tidigare och det med framgång då han totalvann ”Årets Storfiskare” i fjol. Så sent som förra helgen triumferade han dessutom i Åselenappet.
– Och grabben ska inte tro att något är avgjort efter en av tre deltävlingar, log Joacim som själv inte hade någon större lycka i Vargträskrycket som hade lockat hela 134 deltagare att på såphala morgonvägar ta sig hela vägen till den undanskymt belägna lappmarksbyn vilket för övrigt firar 250 år kommande sommar.

– Vi är mycket belåtna med deltagarantalet, sa Vargträsk Intresseförenings ordförande Jan Östen Sölvebrand som efter nämnda Robin och silverplacerade Lorentz fick dela ut tredjepriset till Titch Maphosa från Umeå.

Ungdomsklassen vanns av Mattias Forsgren från Hedlunda utanför Lycksele med 183 gram i påsen.
– Jag har aldrig pimplat här förut, men metade faktiskt från stranden här i Vargträsk i somras, kommenterade Mattias, funderade och tillade:
– Nu får jag hoppas att pappa kan skjutsa mig till de två återstående tävlingarna, sa Mattias som vann före Simon Nyström från Vännäs och med Emelie Ekman från Öst-Teg i Umeå på tredjeplatsen.

Västerbottens Folkblads hederspris för ”Minsta Fisk” vanns av Sture Sandström från Lycksele med en liten abborre på tre gram.

Bästa Dam blev Majvor Söderlund från västra Örträsk – elva totalt – medan Sverker Jonsson från Långsele lottvann TV-apparaten som fanns i den potten.

”Årets Storfiskare i Örträskbygden” fortsätter kommande lördag 9 april i Långsele och avrundas sen i Örträsk lördagen därpå.

 

Klicka på bilderna så blir de större
Foto: Åke Runnman

00449