Niklas Gotthardsson vinterns storfiskare i Örträskbygden

För 14:e vintern i följd har de tre pimpeltävlingarna i ”Storfiskar´n i Örträskbygden” genomförts.
När krutröken lagt sig efter finalen i Örträsk var Niklas Gotthardsson klar totalvinnare.
– Extra skönt då jag för två år sedan var fyra gram från totalsegern, sa Niklas.

Föreningarna i byarna Långsele, Vargträsk och Örträsk startade ”Storfiskar´n i Örträskbygden” vintern 2006 och sen har det årligen rullat på med tre enskilda deltävlingar och dessutom en sammanräkning för att utse den totala Storfiskar´n över de tre tävlingarna.

I barnklassen gick Morris Johansson från Lycksele totalsegrande ur striden med totalt 698 fångstgram över de tre tävlingarna medan Casper Rimmevik, också han från Lycksele, var bäst i ungdomsklassen 9 till 14 år där han med 5049 gram var tämligen överlägsen i sammanräkningen.

Överlägsen var även vinnaren i vuxenklassen där Niklas Gotthardsson var i ledning redan efter de två första deltävlingarna.

– Jag var tvåa i Långsele i första tävlingen och trea i Vargträsk förra helgen, berättade Niklas som tog det säkra före det osäkra och vann finaltävlingen på sjön Örträsket i lördags.

– Jag gick längst upp i sjön, visste sen SM:et här för tre år sedan att det är mycket bra där uppe vid inloppet, sa Niklas, väl medveten om konsekvensen:

– Det är väl en halvmil att gå dit upp, jag är trött och har ont i ländryggen men fick också vara ensam där uppe och då tycker jag att det är trevligast att fiska. Sen ska jag inte klaga för mycket, det var mycket lättgått på isen i dag.

Niklas fick mer och mer fisk ju längre den två timmar långa tävlingstiden gick och till sist stannade vågen på 5139 gram med vilket han hade 85 gram tillgodo på tvåan Sophia Petterson från Tavelsjöbyn Reinersdal och ytterligare några hekto till trean Lennart Lund från Kramfors.

I Storfiskarupplagan 2017 blev Niklas totaltvåa fyra ynka gram efter Magnus Åström.

– Det gör det här lite extra skönt, sa Niklas som fick 5000 kronor för den här dagens seger och lika mycket ytterligare för den totala Storfiskartriumfen.

– En fin och lyckad dag som jag väl måste fira med nystekt abborre i kväll, sa Niklas som rakt igenom bara fick just abborrar medan övriga deltagare drog upp en hel del mört och även några gäddor.

I totalsammandraget kom Gotthardsson upp i 9053 gram och då blev segern över de tre tävlingarna klar med stor marginal.

Lorenz Björk från Lycksele blev tvåa med 6881 gram och Sophia Pettersson trea och bästa dam med sina 6686 gram.

Detta när den 14:e vinterupplagan av ”Storfiskar´n i Örträskbygden” gjorde bokslut på lördagen.

 

BILDTEXTER

  • Isen) Finalen av den 14:e vinterupplagan av pimpelfiskets ”Storfiskar’n i Örträskbygden” avgjordes traditionsenligt på sjön Örträsket.
  • Gunnel Varg) Gunnel Varg från Norsjö i djup koncentration
  • Kenneth) Kenneth königsson från Knaften är en trogen deltagare i Storfiskartävlingarna
  • Invägning) Ett 100-tal deltagare hade mycket fisk att väga in i Örträsk i lördags när vinterns sista Storfiskartävling avgjordes.
  • Vägning) Många stora fina fångstpåsar skulle vägas in.
  • Segrare) I bakre raden, Niklas Gotthardsson som blev vinterns Storfiskare i Örträskbygden med Sophia Pettersson, båda från PK Nordic, som bästa dam och totaltrea. I främre raden från vänster, Morris Johansson och Casper Rimmevik, båda Lycksele, som vann barn- respektive ungdomsklasserna totalt.
  • Gunnar) Gunnar Eriksson vann Folkbladets hederspris för minsta fisk. Vågen gav inget utslag för den fisken.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny
Örträsk