Referat och bilder från Långsele-pimpeln

Storgädda gav Kjell-Åke Båtsman segern i Långsele

Hemmapimplaren Kjell-Åke Båtsman vann lördagens deltävling i ”Årets Storfiskare i Örträskbygden” vilken avgjordes i Långsele. Detta tack vare en gädda på 5.300 gram.
– Det tog drygt 20 minuter innan gäddhuvudet stack upp genom hålet, kommenterade Kjell-Åke som därigenom skaffade sig en klar totalledning inför finalen av trippelpimplandet.

”Årets Storfiskare i Örträskbygden” avgörs över tre deltävlingar vilka dock samtliga även är fristående pimpeluppgörelser.

– I Vargträskpremiären gick det inte bra för mig, fick bara några småabborrar, berättade Kjell-Åke Båtsman som dock fick ett stycke rejäl fångst när det nu pimplades på Öreälvens is hemma i Långsele.

– Jag kände direkt att det var något extra, den sög tag och stack i väg, sa Kjell-Åke som fick hålla på i mer än 20 minuter innan gäddan var i tryggt förvar uppe på isen.

Och så stora gäddor dras sällan upp i Årets Storfiskare-sammanhang.

– Nej, men de finns ju bevisligen här i Öreälven så sista tävlingstimmen var jag lite orolig för att någon fler skulle lyckas, sa Kjell-Åke som i alla fall kunde kvittera ut en solklar seger.

Tvåa på Långsele-isen blev Martin Axelsson från Lycksele och trea Staffan Wännstedt med samma bostadsort.

Kjell-Åke Båtsman leder nu också ”Årets Storfiskare” totalt.

I hans kalender var dock finalen i Örträsk kommande lördag INTE inplanerad…

– Men det måste jag ju lösa på något sätt, sa Kjell-Åke, väl medveten om att det krävs deltagande i samtliga tre deltävlingar för att man ska räknas i totaltävlingen.

Noteras kan också att färske Åselenapps-segraren Joacim Backman – tillika totalsegrare av ”Årets Storfiskare” i fjol – denna gång fick VF:s hederspris för ”Minsta Fisk” vägandes fyra ynka gram.

Lena Sigefelt från Lycksele blev fin totalfyra och erhöll därigenom också Expos hederspris till ”Bästa Dam”.

Ungdomsklassen såg Linus Johansson från Tuvträsk triumfera med en fångst vägandes 102 gram.

Tävlingsledningens Sverker Jonsson var nöjd med arrangemanget som lockade 111 deltagare:

– Lite synd att det blåste så pass kraftigt, men annars är vi helnöjd på alla sätt och vis. Enda lilla malören var att vi fick skaffa en rejälare våg, den vi hade på plats tog bara fem kilo och gäddan vägde ju mer, sa Sverker som också ingår i tävlingsledningen för ”Årets Storfiskare i Örträskbygden” vars avgörande sker kommande lördag i Örträsk.

Klicka på bilderna så blir de större
Foto: Åke Runnman

Meny
Örträsk