Greymen spelade på Ateljé A-M

Svängig musik med Greymen

På söndagskvällen samlades ett drygt 40-tal intresserade lyssnare i Atelje A-M:s lokal på Västra Örträsk för att få njuta av nostalgimusik framförda av Greymen från Bjurholm. Många låtar blev det och många sjöng med i sångerna som de flesta kunde sedan tidigare. Här behövdes inga allsångshäften!

Atelje A-M, Ann-Marie Bäckström, bjöd in till en riktig nostalgikväll när Greymen – ”Bandet från landet” satte igång spelningen i före detta Sionkapellet på Västra Örträsk. Här blev det ös från första låten och man såg på besökarna att här visste man vilka låtar som spelades för många satt och sjöng med, stampade takten och det blev till och med dans, kanske premiärdans i den lokalen. De har mest spelat i närområdet men även gjort spelning neråt Hälsingland och det är spelningarna som gör repetitionerna roliga. De har även medverkat i radions Pop&Rock med låtar och intervjuer.
Greymen är som namnet på bandet antyder ett gäng äldre herrar med de grå tinningarnas charm och det blev många skratt för de var inte bara samspelta utan även väldigt samsnackade. Bandet består av Lars Bergman, bas och sång, Bengt Sundling, trummor och sång, Per-Olof Persson, sologitarr och sång och Östen Johansson, kompgitarr och sång och de började spela ihop i slutet av februari 2014 och har nu hunnit ge ut två CD-skivor. Det blev musik av bland andra ELO, Elvis, Eric Clapton, Björn Afzelius, Cornelius, Gasoline, CCR och många fler och när de slutat spelningen så krävde applåderna extranummer och då fick Rolling Stones komma till tals. Under kvällen blev det även tid för fika och mingel med skivförsäljning.

Förutom söndagens musikevenemang har Ann-Marie redan på onsdag den 8 maj en konstutställning där ett dussin barn från trakten i åldrarna 6-12 år ställer ut sina alster som tillkommit under vinterns ”Kreativa verkstad”. Barnen bjuder på fika under utställningen. Den 9 maj startar hon återigen med Skiss- och målerikvällar där man träffas, tar en promenad, hittar ett lämpligt objekt, gör en skiss och sedan beroende på väder gör det färdigt på plats eller går inomhus och kanske målar skissen färdig.
Dagen därpå, den 10 maj, dyker två indiska konstnärer, Sanjay Mahtre och Madhuri Kahte upp för en tre veckors vistelse med avslut med utställning på Lycksele Ateljé och sedan avrundas det hela med ett musikcafé där Karin Renklint från Lycksele sjunger och spelar.
Ann-Marie har även haft en kurs i konversationsengelska under vintern där man har pratat, läst och skrattat mycket och allt på engelska.

Skriv en kommentar