Information kring oktobers månadsbild 2016

posted in: Månadsbild, Nyheter | 0

För oktober månad kommer en bild som jag inte vet något om annat än att den förmodligen är tagen i Örträsk. Vilka är personerna? Är det en konfirmation eller skolavslutning? Med tanke på glädjen hos den mörkklädde gossen så är det någon positiv händelse eller är han bara en stor spjuver som hittat på något rackartyg?

Är det någon som har något att berätta om bilden hör av er till ake@runnman.se eller 070-282 00 02

Från Karin Svensson kom ett telefonsamtal som löste många funderingar:
Från vänster i basker – Åke Abrahamsson, framför i kortbyxor – Tor Torstensson, bakom Tor i keps (skymd) – Lars Jonsson, i svart keps – John Haraldsson, där bakom står Olaus Jakobsson och i keps bakom Olaus finns Göte Edvinsson.
Spjuvern längst fram är Svante Axelsson och bakom honom finns Ragnvi Nilsson. Bredvid Svante står Vivan Elvebro som bakom sig har Iris Lundberg. Bredvid Vivan finns Gunnel Jakobsson och Ethel Jakobsson och bakom henne står Marja Axelsson. Flickan i glasögon är Ragnborg Lundberg och flickan med rosetten i håret heter Anna-Lisa Haraldsson.

Mannen i hatt är läraren Felix Eden och det är en skolavslutning på Västra som firas med ett fotografi. En fundering som blev besvarad av Alf Hjalmarsson och Karin Svensson är att det borde vara 1949 som kortet togs.

okt16

Skriv en kommentar