En bild från kiosken i Örträsk. Bilden är utlånad av Kari Hammer

Är det någon som har något att berätta om bilden hör av er till ake@runnman.se eller 070-282 00 02 eller skriv i kommentarsfältet här nedanför.

Från Charlotta Öhrman kommer följande:

Kiosken som låg i huset bredvid Sivs affär (Handlarn) ägdes av John och Betty Sandström fram till någon gång i början av 70-talet. John skötte också om minigolfbanan och i kiosken hämtade man ut klubbor och bollar för spel. Intill golfbanan stod den uppstoppade björnen, som numera finns på hembygdsgården.
John och Betty drev tidigare under många år konditori och pensionat i huset. Betty Sandström hade dåtidens catering och gjorde bl.a. smörgåstårtor på beställning. Hos Sandströms kunde man också boka större fester och någon gång under min tonårstid serverade jag tillsammans med några kompisar på sådan fester.

Hälsn. Charlotta


Comments

2 svar till ”Månadsbild för augusti 2017”

 1. Profilbild för Johan Helmersson
  Johan Helmersson

  Var i Örträsk låg kiosken? Finns huset kvar? Under vilken period fanns den?
  Många intressanta frågor att få svar på som jag är säker på att en hel del gamla Örträskbor kan svara på.

  Johan Helmersson

 2. Profilbild för Evelyn Nilsson
  Evelyn Nilsson

  Bilden väcker många minnen hos mig. Jag är uppvuxen i huset med kiosken. När John och Betty avvecklade konditoriet så byggdes kiosken in i huset (som det ser ut på fotot). Tidigare fanns kiosken i ett litet hus till vänster utanför bilden. Min bror och jag hade våra sommarjobb i den lilla kiosken. Till höger om kioskdelen fanns en ingång där man kunde gå in och köpa enklare apoteksvaror och även hämta beställda paket från systembolaget i Umeå.
  Det var roligt att höra att Charlotta hade serverat på nån tillställning i huset, själv diskade jag hellre än serverade.
  Omkring 1975 lades verksamheten ner och John och Betty flyttade till Umeå.
  Många minnen från Örträsk har jag förstås och det är roligt att återvända. Besök på hembygdsgården, lunch på Pärlan och en titt i tant Ruts skyltfönster hör till. En och annan kompis från förr är alltid roligt att stöta på.
  Hälsningar Evelyn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny
Örträsk