Många fick fisk trots dåligt väder på Lyckselenappet

Många fick fisk trots dåligt väder

Trots en pinande vind över Umeälven kom 95 intresserade fiskare till 2019 års upplaga av Lyckselenappet och 60 av dessa fick fisk och det bästa av allt var att mer än hälften av deltagarna i barnklassen fick fisk och det hördes minsann på jubelropen i barnområdet.

För sjätte året i rad arrangerade SPÖ, Sportfiskeklubben i Örträskbygden, fisketävlingen Lyckselenappet på Umeälvens is och nu återigen nedanför Shell och det var med glädje som barnen kunde konstatera att nu får vi fisk. Det var många föräldrar som fick slita hårt, bland annat Mattias Arousell från Lycksele som skulle serva fyra stycken fiskeintresserade med att dra upp, agna på och hjälpa till, men som tur var hade han alla fyra inom kort avstånd.
Även i ungdoms- och i vuxenklasserna blev det många som fick fisk och det var många som fick upp rejält med fisk och bland alla mörtar och abborrar dök det även upp en rejäl sik som förhoppningsvis blev en god middag.
I barnklassen segrade Liv Markusson från Lycksele med en vikt på 328 gram och här fick mamma agera hjälpreda då själva borttagandet från kroken inte var någon höjdare för Liv, men dra upp fisken gjorde hon med bravur. Här kom Fabian Båtsman på andra plats och Jonathan Nordström på tredje plats.
I ungdomsklassen blev det Casper Rimmevik som med sina 1041 gram segrade före Oscar Åström och Gisela Rimmevik och det var en mycket glad Casper som i år vann över systern Gisela.

Vuxenklassens segrare blev Ulla Britt Taflin med 3927 gram och här kom Kent Eriksson på andra plats och Sven Taflin på tredje plats.
En nöjd tävlingsledare Jan Östen Sölvebrand kunde konstatera att trots det lite otrevliga vädret så gick tävlingen bra och förhoppningsvis har vi lockat till oss några fler barn som tyckte det var roligt med fisket i dag.

Foto: Åke Runnman

En kommentar

  1. Minette Lindström

    Blir de någon tävling 2022?

Skriv en kommentar