Minnesanteckningar från dialogmötet

Lite återkoppling från vissa av de punkter vi nämnde på mötet:

  • Gällande laddstolpen Lybo ska sätta upp så har de materialet som behövs – problemet ligger i att det för tillfället är hög efterfrågan på elektriker som kan sätta dit den. De vet därför tyvärr inte exakt när den kan kommer sättas upp.
  • Tipsade Gunilla om att det fanns nyinflyttade i Örträsk som kanske kan tänkas ställa upp på en liten intervju för vår hemsida. Då jag tyvärr missade att ta kontaktuppgifterna till paret som deltog på mötet så gav jag henne Lindas kontaktuppgifter. Hoppas du inte hade något emot det!
  • Har hört med gatu/park gällande utsmyckningar i Lycksele respektive byarna. Tyvärr ska det inte finnas någon ytterligare budget för utsmyckningar i byarna.

Vad jag vet spenderas inte heller jättemycket pengar på utsmyckningar i tätorten heller, utan utveckling av planteringar och grönytor har skett i ett projekt med Boverket. Rondellutsmyckningar och liknande spenderar man inte jättemycket pengar på idag vad jag vet, utan återanvänder ju som redan finns eller adderar mindre delar till dessa. Om något läggs till är det medarbetare på gatu/park som själva bygger detta vad jag förstår.

Det enda vi kan tipsa om här är tyvärr att eventuellt söka olika typer av bidrag för utveckling av orten, och att kommunen är behjälplig för att tillåta att kommunens mark används för denna typ av åtgärder!

  • Har lyft frågan om drivmedel här på kommunen, och det puttrar vidare lite. Hör av mig om jag vet något mer handfast om det!

Linda, om du skulle kunna skicka de andra platserna ni funderat på skulle det dock vara toppen. Då skulle man kunna jämföra alternativen något för att eventuellt hitta en bra och snabb lösning.

  • Har även lyft frågan om förskolans och dess lokaler, och även det återkommer jag om när jag vet mer!

Vänlig hälsning/Vårradahkh

Ellen Risberg

Samhällsplanerare

Lycksele kommun

Tfn: 076 138 71 63

www.lycksele.se

www.visitlycksele.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Meny
Örträsk